Verwarming: Comfort, het hele jaar door

Verwarmingssystemen die perfect passen bij uw behoeftes

Hoe kunnen wij u helpen?

Bij Voerman Installatietechniek begrijpen we hoe belangrijk een goed functionerend verwarmingssysteem is voor uw comfort en welzijn. Onze deskundige monteurs staan klaar om u te helpen bij de installatie van uw centrale verwarming (CV), van advies en ontwerp tot de volledige installatie.

We werken met hoogwaardige materialen en de nieuwste technologieën om ervoor te zorgen dat uw CV-systeem efficiënt, duurzaam en betrouwbaar is. Of het nu gaat om het installeren van vloerverwarming of het optimaliseren van uw bestaande installatie, bij Voerman Installatietechniek bent u verzekerd van een professionele en klantgerichte aanpak. Laat ons zorgen voor uw warmte, zodat u zorgeloos kunt genieten van een aangenaam binnenklimaat.

Vloerverwarming in nieuwbouw

Bij nieuwbouwprojecten biedt vloerverwarming tal van voordelen. Dankzij de moderne bouwtechnieken kan vloerverwarming eenvoudig worden geïntegreerd in de constructie van uw nieuwe woning. Voerman Installatietechniek helpt u bij het kiezen van de juiste systemen en zorgt voor een naadloze installatie. Hierbij werken we vaak met vloerverwarmingsnetten die in de vloerconstructie worden gelegd voordat de dekvloer wordt gestort. Dit zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en werking van uw verwarmingssysteem.

Voordelen van vloerverwarming in nieuwbouw:

 • Optimale warmteverdeling door de gehele ruimte
 • Geen zichtbare radiatoren, waardoor uw interieur flexibeler ingericht kan worden
 • Energiezuiniger door lage watertemperaturen, wat resulteert in lagere energiekosten
 • Compatibel met duurzame energiebronnen zoals warmtepompen

Vloerverwarming in bestaande bouw

Bij het verduurzamen van een woning is het niet altijd mogelijk om de gehele vloer er uit te halen. Dit zowel kostentechnisch als constructief. Een andere mogelijkheid is het infrezen van vloerverwarming. Dit is een snelle en relatief eenvoudige manier om vloerverwarming te installeren zonder de bestaande vloer volledig te verwijderen. Het infrezen zorgt voor minimale ophoging van de vloer, wat vooral handig is bij renovaties waarbij de hoogte van de vloer behouden moet blijven.

Voordelen van vloerverwarming in bestaande bouw:

 • Verbetering van het wooncomfort door een aangename, gelijkmatige warmte
 • Mogelijkheid tot integratie zonder ingrijpende verbouwingen
 • Besparing op energiekosten door efficiëntere warmteafgifte
 • Makkelijk over te stappen naar warmtepompsystemen

laag temperatuur convectoren

Om een warmtepomp installatie goed te laten integreren in uw woning, kunnen laag temperatuur convectoren zeer belangrijk zijn. Ten opzichte van een traditionele radiator, hebben de convectoren een vele hogere warmteafgifte bij lagere temperaturen. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor gebruik in combinatie met duurzame warmtebronnen zoals warmtepompen. In plaats van warmte direct uit te stralen, gebruiken convectoren ventilatoren om warme lucht door de kamer te circuleren, wat zorgt voor een snelle en gelijkmatige verwarming.

Voordelen van laag temperatuur convectoren:

 • Energiezuinig: Ze werken efficiënt met lage watertemperaturen, wat resulteert in lagere energiekosten.
 • Compatibiliteit: Ideaal te combineren met duurzame energiebronnen zoals warmtepompen en zonneboilers.
 • Compact ontwerp: Convectoren zijn vaak compacter dan traditionele radiatoren, wat meer flexibiliteit biedt bij de inrichting van uw interieur.
 • Comfort: Bieden een aangename en constante temperatuur zonder temperatuurschommelingen.

DBH upgrade

DBH (Dynamic Boost Hybrid) ventilatoren zijn innovatieve componenten die speciaal zijn ontworpen om de efficiëntie en prestaties van laag temperatuur convectoren te optimaliseren. Deze ventilatoren werken samen met de convectoren om de warmteafgifte te versterken, zelfs bij lage watertemperaturen. Dit maakt ze perfect geschikt voor gebruik met duurzame energiebronnen zoals warmtepompen en zonneboilers.

Voordelen van DBH ventilatoren:

 • Verbeterde warmteafgifte: DBH ventilatoren verhogen de warmteafgifte van convectoren, wat zorgt voor snellere en gelijkmatigere verwarming van de ruimte.
 • Energiezuinig: Dankzij de efficiënte werking bij lage watertemperaturen, dragen DBH ventilatoren bij aan lagere energiekosten.
 • Milieuvriendelijk: Geschikt voor gebruik met hernieuwbare energiebronnen, wat de CO2-uitstoot vermindert.
 • Geruisloze werking: De ventilatoren werken stil, waardoor het comfort in huis wordt vergroot zonder storende geluiden.

Vervanging van radiatorkranen

Heeft u te maken met een lekkende radiator kraan of wilt u al uw radiator kranen vervangen hebben voor instelbare radiator kranen? Ook hiervoor kunt u bij ons terecht. Sinds 10 maart 2020 is het verplicht om verwarmingssystemen waterzijdig in te regelen. Dit geldt alleen voor woningen waar de cv-ketel, warmtepomp, of hybride warmtepomp wordt vervangen of vernieuwd. Ook als meer dan 30% van de radiatoren wordt vervangen, moet het systeem waterzijdig worden ingeregeld

Vervanging van radiatoren

Er kunnen verschillende redenen zijn om uw radiatoren te vervangen. Oude of inefficiënte radiatoren kunnen leiden tot ongelijke verwarming, hogere energiekosten en een minder comfortabel binnenklimaat. Het kan ook zijn dat de radiator aan het einde van zijn levensduur bij roestvorming. Voerman Installatietechniek biedt een uitgebreid en zorgeloos vervangingsproces, zodat u zeker weet dat uw nieuwe radiatoren perfect worden geïnstalleerd en optimaal presteren.

Hiernaast kunnen wij uw handdoek radiator ook elektrisch maken. Wanneer uw CV systeem laag temperatuur is geworden heeft de handdoek radiator in de badkamer nog maar weinig afgifte. Om uw handdoeken te kunnen drogen is er een mogelijkheid om een elektrisch element te plaatsen in uw handdoek radiator zodat deze weer goed warm wordt.

Offerte aanvraag verwarming

Bij Voerman Installatietechniek begrijpen we dat elke woning unieke verwarmingsbehoeften heeft. Of u nu een nieuw systeem wilt installeren of een bestaand systeem wilt upgraden, wij bieden op maat gemaakte oplossingen die perfect aansluiten bij uw wensen en budget. Vraag vandaag nog een offerte aan voor onze diverse verwarmingsoplossingen en ontdek hoe wij u kunnen helpen een comfortabeler en energiezuiniger thuis te creëren.

Aanvraag offerte
Voornaam
Achternaam
Email Address
Telefoonnummer
Postcode
In welke producten bent u geïnteresseerd?
Wat kunnen wij voor u betekenen?

Voerman Installatietechniek

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van installatietechniek. Ontdek handige tips en innovatieve oplossingen om uw woon- en werkomgeving te optimaliseren. Bij Voerman Installatietechniek delen we graag nieuws en inzichten om u te helpen bij het maken van weloverwogen beslissingen voor uw installatiebehoeften.